Colruyt Group zet in op meer lokale bio-producten

HALLE - Colruyt Group maakt bekend dat het versterkt inzet op lokale bio-landbouw om zo het aandeel van Belgische bio-producten te vergroten. Dat is noodzakelijk om de stijgende vraag naar bio-producten in de supermarktketens van Colruyt Group op te vangen met een kwalitatief en lokaal bio-aanbod.

Colruyt Group ondersteunde het bio-landbouw- en maatwerkbedrijf De Lochting uit Roeselare tijdens de financieel zware omschakelingsperiode naar bio. Door deze unieke samenwerking slaagde De Lochting erin een biocertificaat te behalen voor 20 ha extra landbouwgrond, waarmee het z’n bio-areaal met 1/3de zag toenemen. Hiermee levert Colruyt Group een significante bijdrage tot de beleidsdoelstellingen van België voor bio-landbouw. Aldus Colruyt in een persbericht.

Omzet bio groeit met 8%

In 2017 groeide de verkoop van bio-producten in de winkelformules van Colruyt Group met circa 8 %. Hiermee stijgt Colruyt Group aanzienlijk sneller dan de markt die een stijging met 6 % optekende. Deze groei werd voor het grootste deel gerealiseerd bij Bio-Planet en Colruyt. Maar ook de online verkoop en de verkoop via de buurtsupermarkten van de groep zitten in de lift. Deze sterke resultaten wil Colruyt Group bestendigen door actief te participeren in de ontwikkeling van lokale bio-landbouw.

Pionier in verkoop van bio-producten

Als pionier in de verkoop van bio-producten, speelt Colruyt Group, met de grootste bio-supermarkt-keten Bio-Planet en het huismerk Boni Selection Bio, een toonaangevende rol. Voor de verdere groei van de verkoop van bio-producten mikt Colruyt Group op expansie van de Bio-Planet supermarkten tot 50 winkels en steeg het assortiment Boni Selection Bio het afgelopen jaar met 15 % tot 280 referenties. 

Bron: Colruyt





Laatste nieuws