Spar beleeft uitzonderlijk jaar

MECHELEN - Supermarktketen Spar merkt de toenemende populariteit van buurtwinkels. De supermarktgroep noteerde vorig jaar een omzet van 34,5 miljard euro wereldwijd, een groei van liefst 5,3 procent.

Spar heeft inmiddels 12.777 winkels in 48 landen. Dat zijn er 232 meer dan vorig jaar. Spar is sinds vorig jaar ook te vinden in Wit-Rusland, Saoedi-Arabië, Pakistan, Qatar en Oekraïne.

Het afgelopen jaar was een uitzonderlijk groeijaar, aldus Tobias Wasmuht, CEO van Spar International. De in 2016 gelanceerde strategie ‘Spar: Better Together’ werpt zijn vruchten af, aldus de topman. “In twee jaar tijd hebben we 600 nieuwe winkels en 500.000 m² verkoopoppervlakte toegevoegd. Als gevolg is de omzet met bijna 3,2 miljard euro gestegen”, aldus Wasmuht.

Toenemende populariteit buurtwinkel

In Europa zorgt de toenemende populariteit van de buurtwinkel voor groei, aldus Wasmuht. In de Eurozone realiseerde Spar het afgelopen jaar een omzet van 16,2 miljard euro, goed voor een groei van 4 procent. De sterkste groeiers waren Nederland (7,7 procent), Spanje (5,5 procent) en Ierland (4,8 procent).

De vooruitzichten voor 2018 en verder zijn dan ook positief, aldus de topman: “Terwijl Spar internationaal groeit, creëren we een blijvende cirkel waarbij we die groei herinvesteren in nieuwe middelen die ons nog sterker en samen beter maken.”

Bron: Spar





Laatste nieuws