FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - FoodDrinkEurope en European Brands Association AIM kondigen een nieuwe methode aan voor het vergelijken van kwaliteitsgerelateerde kenmerken van voedingsmiddelen. De methode is opgesteld door het gezamenlijke onderzoekscentrum van de Europese Commissie.
Volgens eurocommissaris Timor Navracsis is de nieuwe methode een belangrijke stap in de richting van een objectieve toetsing van voedingsmiddelen in heel Europa.
JRC-methodologie
De zogenaamde JRC-methodologie richt zich op het toetsen van de samenstelling en sensorische kenmerken van levensmiddelen en dient tevens als handvat voor nationale autoriteiten voor toekomstige testen.
Producenten krijgen vragen over productieproces
De JRC-methodologie bevat tevens verschillende aanbevelingen op het gebied van onder andere transparantie, vergelijkbaarheid en inclusiviteit. Producenten krijgen daarnaast vragen over de verschillende stappen in het productieproces.
Bron: EC
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan