Bierbrouwer AB InBev komt met ontbijtdrank op basis van graanresten

LEUVEN - Bierbrouwer AB InBev is erin geslaagd een voedzame vezelrijke ontbijtdrank te ontwikkelen op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. Het nieuwe innovatieve product van 's-werelds grootste bierbrouwer werd ontwikkeld in Leuven. Brouwers zijn jaarlijks goed voor 30 miljoen ton aan graanresten.

Deze resten bevatten nog hoge waarden aan proteïnen en vezels. Circa 90% daarvan gaat momenteel naar boeren, die het gebruiken als voeding voor hun dieren. De rest wordt als afval weggegooid. Maar dit zal nu veranderen.

Dankzij een innovatie van AB InBev’s Global Innovation & Technology Center kan de brouwer de graanresten die overblijven na het brouwproces opnieuw benutten als basis voor nieuwe, kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten. “Onze nieuwe technologie maakt het mogelijk om honderdduizenden proteïnen en vezels uit graanresten te behouden en de nutritionele waarden ervan in te zetten voor menselijke consumptie”, aldus Jorge Gil-Martinez, biochemisch specialist van het GITeC en uitvinder van de technologie. “Dat kan ook 75% CO2-vermindering genereren, aangezien deze plantaardige voedingsstoffen via circulaire economie veel duurzamer zijn dan traditionele voedingsbronnen zoals vlees.”

“Elk flesje levert 39% van de dagelijks aanbevolen waarde aan voedingsvezels”, aldus Gil-Martinez. Het granendrankje wordt al verkocht aan de westkust van de VS. De verwachting is dat het binnenkort ook in Europa verkrijgbaar is.

Bron: AB InBev

Foto: AB InBev





Laatste nieuws