Colruyt voegt assortiment toe voor moslimklanten

HALLE - Supermarktketen Colruyt voegt nog dit jaar een 40-tal producten gericht op moslims aan het assortiment toe in 41 verschillende winkels. Om het boodschappen doen voor moslims makkelijker te maken, geeft het voortaan ook in de MyColruyt-app aan wanneer iets halal is.

Geen halalvlees

Met name in de stedelijke gebieden introduceert de Belgische supermarktketen de nieuwe producten. Het gaat onder andere om couscous, bulgur, kruiden, thee en kazen. Halalvlees komt echter niet in de schappen te liggen. “Halalvlees of andere producten afkomstig van onverdoofd geslachte dieren passen niet in onze visie op dierenwelzijn en komen dus niet in ons assortiment”, aldus marketingdirecteur Guy Elewaut van Colruyt.

Ingrediëntedeclaratie

Moslimklanten verliezen nu vaak tijd doordat ze op zoek moeten naar halalproducten en daarvoor steeds de ingrediëntenlijsten moeten controleren. 

“Naast veggie, alcoholvrij of glutenvrij is er nu ook een halal-voorkeur in de app. Producten die daar aan voldoen, krijgen een groene duim. Zo zien moslimklanten snel en makkelijk of ze het product al dan niet mogen eten volgens hun overtuiging”, aldus Colruyt.

Update: 24-5





Laatste nieuws