Vion ziet winst dalen na herstructurering

BOXTEL - Vleesbedrijf Vion heeft in 2017 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Met name de kosten voor de ingezette herstructurering drukten op het resultaat. Onderaan de streep hield Vion 22 miljoen euro over. Even goed een prima resultaat na jaren van financiële tegenslagen en vleesschandalen.

Het vleesbedrijf kampte daarnaast met een belastingnadeel van 9 miljoen euro op jaarbasis. Eenmalige posten, waaronder de last die werd genomen om de bedrijfsvoering te stroomlijnen, drukten het resultaat met nog eens 13 miljoen euro. In dat laatste bedrag zitten ook de opbrengsten, minus de lasten, van overnames en de verkoop van bedrijfsonderdelen.

De omzet van Vion viel vorig jaar op jaarbasis 7 procent hoger uit op 5,1 miljard euro. Het bedrijf herstelde zijn uitkering aan de aandeelhouders en keert daarmee voor het eerst sinds 2012 weer dividend uit.

Dit jaar moeten volgens het bedrijf verschillende initiatieven om de resultaten te verbeteren, hun vruchten gaan afwerpen. Vion waagde zich niet aan exacte voorspellingen. Volgens het bedrijf zijn dit jaar de veeprijzen gestegen, maar wordt dit nog niet gecompenseerd door stijgende vleesprijzen.

Deze week werd bekend dat Vion topman Francis Kwint de overstap maakt naar Ter BekeHet is nog niet bekend wie Kwint gaat opvolgen.

Bron: ANP





Laatste nieuws