Carrefour komt met eigen mobiele betaaloplossing

BRUSSEL - Carrefour komt met een eigen mobiele betaaloplossing die afrekenen in de winkel makkelijker maakt. Carrefour Pay, dat eind 2018 met alle bankkaarten zal moeten werken, is beschikbaar in alle winkels met contactloze NFC-technologie. De Franse supermarkketen Carrefour is de laatste maanden druk met een digitale transformatie.

Met het beschikbaar stellen van een eigen mobiele betaaloplossing helpt Carrefour zijn klanten in zijn circa 3.000 winkels met een stuk betaalgemak. De app zal ook gebruikt kunnen worden in de Belgische Carrefour winkels, aldus woordvoerder Baptiste van Outryve: "Op voorwaarde dat de app gebruikt wordt in een winkel van Carrefour die contactloze NFC-technologie aanvaardt, zullen betalingen via Carrefour Pay met een Franse PASS MasterCard of C-Zam-kaart probleemloos kunnen verlopen."

Als een Carrefour klant wil betalen, pakt hij zijn mobiele telefoon met app en plaatst deze over de betaalterminal. Ook kortingen en andere acties worden automatisch herkend door de app.

De lancering van een eigen mobiele betalingsoplossing markeert de start van het vijfjarenplan van Carrefour. De supermarkketen reserveerde hiervoor 2,8 miljard euro.

Foto: Carrefour





Laatste nieuws