Vion topman naar Ter Beke

WAARSCHOOT - Francis Kint vertrekt per 1 juni bij vleesverwerker Vion. De Vion topman stapt over naar het Belgische vleesbedrijf Ter Beke. Kwint stond sinds 2015 aan het roer bij Vion. Kwint loodste Vion door een lastinge periode, waarin het bedrijf kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit en een aantal niet succesvolle overnames.

Door onder meer te snijden in een aantal productielocaties verbeterden onder Kwint de resultaten. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Sipko Schat prijst de rol die Kwint gespeeld heeft bij de transformatie van het vleesbedrijf. ‘Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.’

Het is nog niet bekend wie Kwint gaat opvolgen. Bij Ter Beke is Kwint de opvolger van Dirk Goeminne. Het mandaat van Goeminne bij Ter Beke als CEO loopt op 31 mei aanstaande af. Goeminne was sinds 2013 actief bij Ter Beke.





Laatste nieuws