KFC grijpt in bij Britse winkels na tekort aan kip

LONDEN - Fastfoodketen KFC heeft in Groot-Brittannië maatregelen genomen om een nieuw tekort aan kip te voorkomen. Door de problemen met het leveren van kip moesten in februari honderden Britse restaurants tijdelijk de deuren sluiten. Hierdoor liep het bedrijf naar schatting miljoenen ponden aan omzet mis.

De ingreep komt erop neer dat KFC voor ongeveer een derde van zijn circa 900 Britse filialen, voornamelijk in het noorden van het land, terugkeert bij dezelfde distributeur die het bedrijf onlangs nog de rug toekeerde. De problemen bij KFC ontstonden toen zij voor de bezorging afscheid namen van Bidvest en overstapte naar DHL.

Het grote 'kipcontract' leidde vrijwel direct tot problemen in de computersystemen van de bezorgers van DHL. Tot overmaat van ramp kwamen trucks met kip later ook nog eens urenlang vast te zitten op een autosnelweg door een ongeluk.

Nog altijd is ongeveer 3 procent van de Britse KFC's gesloten en is in sommige filialen het menu volgens Britse media tijdelijk wat ingeperkt.

Bron: ANP





Laatste nieuws