VEB wil actie van toezichthouder in overnamezaak Refresco

AMSTERDAM - De VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, wil dat de Nederlandse toezichthouder AFM onderzoek doet naar de beurshandel in het aandeel Refresco voorafgaand aan een overnamebod op het concern. VEB noemt de bewegingen van de koers van het aandeel Refresco, voordat de Franse investeerder een bod op het bedrijf deed, opvallend. 

Zo werden er veel aandelen van de drankenproducent gekocht en steeg de koers al voordat de aankondiging van het bod op 3 oktober werd gedaan. In de twee handelsdagen voor 3 oktober werd er 4,5 keer meer dan gebruikelijk gehandeld in het aandeel Refresco. Ook in specifieke opties werd opvallend veel gehandeld, aldus de VEB.

De VEB zegt Refresco te hebben gevraagd meer informatie te verstrekken aan beleggers over wanneer het bod bijvoorbeeld werd ontvangen. Volgens de VEB is Refresco vooralsnog niet ingegaan op dit verzoek.

"De VEB roept daarom toezichthouder AFM op om in actie te komen. Het gelijktijdig verschaffen van informatie aan alle beleggers is van het grootste belang voor een eerlijke en efficiënte markt".





Laatste nieuws