Recordcijfers voor Henkel

DUSSELDORF - Henkel heeft een sterk jaar achter de rug. Het bedrijf noteerde absolute recordcijfers. Het concern wist voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

De omzet van Henkel steeg het afgelopen jaar met 7% naar 20,029 miljard euro. De opkomende markten waren voor Henkel zeer belangrijk, met een organische omzetgroei van 5,3%. Op de andere markten noteerde Henkel een organische omzetgroei van 1,5%. De nettowinst steeg met 9,1%, naar 2,53 miljard euro.

“2017 was een succesvol jaar voor Henkel. Ondanks uitdagende en volatiele marktomstandigheden, bereikten we een nieuwe recordomzet -en winst en behaalden we onze financiële doelstellingen voor het boekjaar. Voor de eerste keer oversteeg onze jaaromzet de kaap van de 20 miljard euro. Ook onze marge en winst per preferent aandeel bereikten nieuwe hoogten, in lijn met ons engagement om duurzame winstgevende groei te verwezenlijken”, aldus CEO Hans Van Bylen.

"In ons verdere traject blijven we ons toeleggen op duurzame winstgevende groei met aantrekkelijk rendement. We zijn vastberaden om onze financiële ambitie 2020 te realiseren”, besluit Van Bylen.





Laatste nieuws