De Block wil gezondheidscodes op verpakkingen

ANTWERPEN - Minister van Volksgezondheid Maggie De Block is aan het onderzoeken of het mogelijk is om eenvoudige labels op voedselverpakkingen te plaatsen, waardoor consumenten in een oogopslag kunnen zien of een product gezond is.

Draagvlak

“We onderzoeken of er een draagvlak voor bestaat in ons land en of de invoering van zo’n systeem haalbaar is”, aldus de minister tegen het Nieuwsblad. Door Europese regelgeving kunnen bedrijven echter niet verplicht worden om een dergelijk systeem op hun verpakking te gebruiken. De minister wil nu net als in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van kleurcodes. Met apps zouden consumenten een product kunnen scannen en meteen zien of een product al dan niet gezond is.

Fevia

Brancheorganisatie Fevia is voorstander van een dergelijke app. “Een app die idealiter ook bijhoudt wat je allemaal eet op een dag, die rekening houdt met je profiel, of je een jonge snaak of oudere dame bent bijvoorbeeld, en die een vollediger verhaal kan geven”, aldus woordvoerder Nicholas Courant.

Ook andere landen onderzoeken momenteel de mogelijkheden. Ze denken veel landen aan een stoplichtsysteem.

Wat denkt u? Discussieer mee op het FoodPro Network platform.





Laatste nieuws