EFSA: toegenomen verkoop van kant-en-klare voeding draagt bij aan de toename van listeriabesmettingen
05 okt 2018 06:07
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
PARMA - Het aantal besmettingen met listeria is de afgelopen jaren toegenomen bij met name vrouwen tussen 25 en 44 jaar oud en bij mensen ouder dan 75 jaar. Aldus onderzoek van de EFSA, de Europese waakhond voor voedselveiligheid, over de periode 2008 - 2015.
De toegenomen consumptie van kant-en-klare voeding draagt de EFSA aan als één van de oorzaken van de toename van het aantal listeriabesmettingen. Volgens de Europese voedingswaakhond gaat het dan vooral om bewerkte vis, vlees dat een hittebehandeling ondergaat, kant-en-klare salades en zachte kazen.
Bron: EFSA
Laatste nieuws
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan