Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

BRUSSEL - Naast Carrefour Frankrijk wil ook Carrefour België een vernieuwingsplan doorvoeren om de omzet opnieuw te laten groeien. De nieuwe directie zou daarbij vooral kijken naar de hypermarkten.

In België kende Carrefour vorig jaar nog wel een kleine groei van 0,6%, maar deze groei was volledig te danken aan prijsstijgingen van 1,8%. De afgelopen maanden stelde Carrefour een volledig nieuwe directie aan in ons land. Zij krijgen gelijk een belangrijke taak. Net als in thuisland Frankrijk zijn ook hier de hypermarkten het zorgenkind van het bedrijf.

Openingstijden

Een onderdeel van het vernieuwingsplan zijn de openingstijden van de hypermarkten. In oktober werd al bekend dat Carrefour zijn winkels in toeristische centra ook op zondag wil openen. Bovendien moeten de hypermarkten al om 8 uur 's-ochtends de deuren openen, dit ligt nu nog op 8.30 of 9.00.

Volgen er ontslagen?

Bij Carrefour België worden de plannen voor ontslagen voorlopig nog ontkend, maar de vakbonden bevestigen dat de onderhandelingen daadwerkelijk aan de gang zijn. “Typisch Carrefour”, aldus Tom Van Droogenbroeck van vakbond ACLVB. “De plannen zijn voorgesteld op nationale vakbondsvergaderingen en ook in de winkels. Carrefour bereidt het personeel geleidelijk voor op wat komt.”





Laatste nieuws