Ahold: innovatie bij Delhaize moet sneller

BRUSSEL - Delhaize moet sneller innoveren. Aldus Dick Boer, topman van Ahold Delhaize in een opvallend interview. Huidig Albert Heijn topman Wouter Kolk moet hier volgens Boer een belangrijke rol in gaan spelen.

'Innovatie is erg belangrijk voor supermarkten vandaag en Albert Heijn is op dat vlak goed bezig, maar Delhaize haalt nog te weinig snelheid'. Aldus de hoogste baas van Ahold Delhaize. Boer deed zijn uitspraken in een opvallend interview met NRC Handelsblad. In het interview komt ook de opmars van Amazon aan bod.

Lesje leren 

“Albert Heijn Nederland heeft over de laatste drie jaar een heel mooie revival laten zien. We zien gewoon dat de winkels van Albert Heijn innovatief zijn. Dat zijn dingen die belangrijk zijn voor een supermarkt tegenwoordig”, aldus Boer. Ook Delhaize kan sneller innoveren door onder andere nauwer met toeleveranciers samen te werken. “Dat zij met nieuwe ideeën komen en dat je ze snel op het schap laat”, aldus de topman.

Belangrijkste merk in België

"Delhaize is het belangrijkste merk in België. Dat moet het goed doen. De fusie heeft natuurlijk een sentimentele kant. Maar zowel de raad van commissarissen als de raad van bestuur hebben altijd gezegd: de fusie is groter dan Nederland en België."

Niet bang voor Amazon

Boer is niet bang voor Amazon: "Er zijn veel dingen waar ze geen moeite mee hebben, maar home delivery met verse producten kostte ze duidelijk meer moeite. En dat is natuurlijk ook lastiger". Amazon kan integendeel zelfs 'jaloers' zijn op Ahold Delhaize. Ahold Delhaize heeft immers voorsprong qua kennis en infrastructuur voor het leveren van verse producten.

Bron: NRC





Laatste nieuws