Ahold Delhaize noteert hogere winst en omzet

ZAANDAM - Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet behaald. Bovendien kondigde het bedrijf een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro voor 2018 aan.

De netto-omzet van Ahold Delhaize steeg met meer dan 7 procent ten opzichte van een jaar eerder naar 15,1 miljard euro. De nettowinst lag zelfs 54 procent hoger op 362 miljoen euro. Hierbij profiteerde het concern van kostenbesparingen en verbeterde winstmarges.

Ahold Delhaize gaf aan dat de financiële voordelen door de fusie met het Belgische Delhaize dit jaar naar verwachting zullen uitkomen op 250 miljoen euro, terwijl eerder op 220 miljoen euro aan synergievoordelen werd gerekend. In 2019 moeten deze synergie voordelen uitkomen op 750 miljoen euro.

Topman Dick Boer sprak in een toelichting van opnieuw een sterke financiële prestatie. Ahold Delhaize handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2017. 

Amazon

Boer verklaarde tevens dat Ahold Delhaize de ontwikkelingen rond Amazon nauwlettend volgt. Amazon zou ook de Europese supermarktsector willen betreden nadat het bedrijf eerder de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market overnam.

''Wij kennen ze als een sterke concurrent met een goed bedrijfsmodel. Maar wij zijn in een sterke positie om rivalen het hoofd te bieden'', aldus Boer.

Bron: ANP





Laatste nieuws