HelloFresh haalt €318 miljoen op met beursgang

FRANKFURT - Maaltijdboxenleverancier HelloFresh heeft vanochtend zijn debuut gemaakt op de beurs van Frankfurt. De introductiekoers van het aandeel lag op €10,25 waardoor het bedrijf €318 miljoen ophaalde. Op de eerste dag steeg de koers van het aandeel HelloFresh van € 0,35 naar € 10,60.

HelloFresh zal het opgehaalde kapitaal gebruiken om verdere uitbreiding van de activiteiten te financieren. ‘Met het nieuwe kapitaal zitten we in een uitstekende positie om onze groeistrategie verder vorm te geven’, aldus mede-oprichter en topman Dominik Richter van Hello Fresh. De omzet van HelloFresh steeg in het eerste halfjaar met 50% naar €435,4 miljoen. De totaalomzet van het bedrijf ligt nu al hoger dan over heel 2015.

Winstgevend is het bedrijf nog altijd niet. Het verlies van HelloFresh kwam in de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op €52,9 miljoen. Dit komt met name door de enorme marketingkosten die het bedrijf maakt. Ruim een kwart van de omzet het afgelopen halfjaar werd gebruikt voor de werving van leden.





Laatste nieuws