Prijs eieren verdubbeld na fipronilcrisis
31 okt 2017 15:06
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - De prijs voor 100 witte eieren op de veiling is sinds de fipronilcrisis van afgelopen zomer verdubbeld van 4,5 euro naar 9 euro. Dit zorgt voor problemen bij veel producenten in de voedingsindustrie.
De hoge inkoopprijs voor eieren zorgen ervoor dat de totale productiekosten aanzienlijk stijgen, wat zwaar weegt op het rendement. “Ondanks de voortdurende inspanningen van bedrijven om bijkomende kosten te compenseren met een hogere efficiëntie blijven de marges van voedingsbedrijven onder druk staan. 2017 zou voor verschillende voedingsfabrikanten dan ook een pikzwart jaar kunnen worden. Aldus de Fevia, de Vlaamse sectororganisatie voor de voedingsindustrie.
Laatste nieuws
-
16 sep Ghana heeft last van cacaosmokkel
-
16 sep Prijs van koffiebonen stijgt tot hoogste niveau sinds 2011
-
16 sep Amazon introduceert nieuw private label merk voor boodschappen
-
16 sep Yoghurt divisie General Mills verkocht aan twee Franse zuivelbedrijven
-
16 sep Bereik Supply Chain Excellence met een food-specifiek ERP
-
16 sep SGS Digicomply (video)
-
13 sep Franse voedingsbedrijven zetten in op extra omzet uit plantaardige producten
-
13 sep Verkrijg inzicht in wat er daadwerkelijk in je fabriek gebeurt
-
12 sep Tjarda Klimp nieuwe CEO Vion
-
12 sep Royal A-ware Food Group boekt omzet van € 3,3 miljard
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan