Supermarkten open op zondagen voor Kerst en Nieuwjaar

ANTWERPEN - De supermarkten in België openen de deuren op zondag 24 december en zondag 31 december. Alleen Aldi opent zijn winkels niet.

Carrefour, Colruyt, Delhaize en Lidl openen hun winkels op de betreffende zondagen. Zowel de grote supermarkten, als de kleinere buurtwinkels. “Eindejaar is voor ons heel belangrijk, we hebben dus niet lang moeten nadenken of we op die zondagen de deuren openen. Dat gebeurde uiteraard in overleg met de medewerkers. Zij beseffen dat het belangrijk is dat de klanten op ons kunnen rekenen. En we verwachten erg veel volk”, aldus Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize tegen de Gazet van Antwerpen.

Colruyt opent op 24 en 31 december de meeste vestigingen van Colruyt en Okay. terwijl de winkels van Spar sowieso al op zondag geopend zijn. “Welke winkels opengaan? Liefst allemaal, maar voor enkele winkels wachten we nog op de goedkeuring van de gemeente. Die is nodig als je op zondag wil openen. De Colruyt-winkels zullen open zijn tot 13 uur. Okay moet de openingstijden nog bepalen”, aldus woordvoerster Hanne Poppe.

Ook Lidl volgt het voorbeeld van zijn concurrenten en opent per uitzondering de deuren twee keer op zondag.





Laatste nieuws