Nestlé richt instituut voor voedselveiligheid op in India

MANESAR - Nestlé heeft het Nestlé Food Safety Institute (NFSI) opgericht. Het instituut voor voedselveiligheid is gevestigd in het R&D-centrum van Nestlé in het Indiase Manesar.

Met het oprichten van dit instituut draagt Nestlé bij aan de toenemende eisen die gesteld worden voor veilige en gezonde voeding. Volgens Nestlé India is hygiëne en voedselveiligheid van cruciaal belang om de publieke gezondheid en het consumentenwelzijn verder te verbeteren.

Suresh Narayanan, voorzitter en managing director van Nestlé India : “Het bewustzijn van de kwaliteit van voedsel dat geconsumeerd wordt neemt verder toe in India. Bij Nestlé geloven wij dat voeding een sterke invloed heeft op onze gezondheid en vinden we dat er voldoende samenwerkingsinspanningen tussen regulerende organen en de voedingsindustrie moeten zijn om de gezondheid en veiligheid van consumenten te kunnen waarborgen.”

Het NFSI zal onder andere onderzoek gaan doen naar de ontwikkeling van analytische methoden. De investering in het NFSI kost Nestlé omgerekend 36 miljoen euro.





Laatste nieuws