Quorn-topman: “Meeste vleesvervangers van povere kwaliteit”

LONDEN - Wereldwijd stijgt de verkoop van vleesalternatieven. Maar de meeste vleesvervangers zijn van een povere kwaliteit, aldus Kevin Brennan, CEO van Quorn Foods. 

Bewustzijn

De vraag naar vleesalternatieven blijft groeien en consumenten worden daarbij vooral gedreven door gezondheidskwesties. Aldus de topman van Quorn in een interview met Foodnavigator. Volgens de topman is de vleesconsumptie onnodig hoog en ongunstig voor de volksgezondheid: “Vooral jongere en hoger opgeleide consumenten reduceren nu hun vleesverbruik. Ze willen niet noodzakelijk vlees opgeven, maar wel een gezonder eetpatroon aanhouden.” Hoewel de milieu-impact van de vleesconsumptie veel aandacht krijgt in de media, blijft die een beperkte zorg voor de meeste mensen, al neemt het bewustzijn wel toe".

Mycoproteïne

Brennan ziet met de groeiende vraag ook het aantal concurrenten toenemen. Hierdoor wordt het moeilijker om schapruimte te veroveren of te behouden. “Maar de meesten van hen maken vrij belabberde producten,” aldus Brennan. Mycoproteïne, wat Quorn in zijn producten gebruikt, is het best in staat om de smaak en textuur van vlees te evenaren en er is volgens Brennan nog verbetering mogelijk. 

Blijven investeren

Quorn wil blijven investeren in zijn merk en producten. “Wij zijn één van de weinige fabrikanten die zwaar investeren in marketing en categoriemanagement, in plaats van enkel te proberen om heel snel veel geld te verdienen, zoals vele anderen in deze categorie. Wij investeren met een langetermijnvisie. We kijken naar de volgende tien tot twintig jaar, niet naar hoeveel we het volgende kwartaal of het volgende jaar gaan verdienen.” Om die reden wil het bedrijf de prijzen niet verhogen en neemt het vrede met lagere marges. 

Memphis Meats

Eerder werd al bekend dat Memphis Meats, een producent van laboratorium vlees, bij een investeringsronde 14,3 miljoen euro heeft opgehaald. Onder andere Bill Gates en Richard Branson investeren in het bedrijf.





Laatste nieuws