Vermijd het afval van handmatige testen bij Modified Atmosphere Packaging (MAP)

ERPE-MERE - Stelt u zich eens voor… U bent een bedrijf met twee verpakkingsmachines waarmee u verpakt onder beschermende atmosfeer(MAP). Om de 15 minuten wordt een verpakking uit elke machine gehaald om de gassamenstelling in de kopruimte van een verpakking te testen. Voor de twee verpakkingslijnen zijn dit 8 pakketten per uur. Klinkt op zich niet zo slecht. Maar worden er twee shifts per dag gedraaid, betekent dat 128 verpakkingen. Wanneer uw productielijnen ongeveer 300 dagen per jaar draaien betekent dat een schrijnend aantal van 38.400 verpakkingen per jaar….

Handmatig testen van (gas)verpakkingen is voor kleine productievolumes een adequate oplossing. Voor grotere volumes zorgt deze werkwijze echter voor veel overmatig afval.

Gullimex heeft als doel gesteld klanten te helpen die gebruik maken van Modified Atmosphere Packaging (MAP), om de meest efficiënte en kosteneffectieve kwaliteitsborging mogelijk maken.

De oplossing

Als bedrijf wilt u het MAP-proces graag verfijnen en tegelijkertijd de kwaliteit van de verpakte producten verbeteren door de atmosfeer in de verpakking te optimaliseren. Een slimme manier om gas te mengen is met de revolutionaire MAP Mix Provectus. Dit apparaat is een unieke elektronische gasmenger die automatisch schakelt tussen verschillende gasmengsels en bovendien zichzelf controleert. Zijn nauwkeurigheid en snelheid zijn ongeëvenaard. 

De MAP Mix Provectus kan bovendien volledig geïntegreerd worden met de nauwkeurige gasanalyzer MAP Check 3. De combinatie van de twee apparaten zorgt voor maximale efficiëntie. Wat je bij de MAP Check 3 instelt, is ook daadwerkelijk wat je krijgt. De MAP Check 3 combineert gascontrole op een verticale of horizontale flowpacker met real-time controle van het spoelproces via een geavanceerde GasSave-functie. Voor de meeste verpakkers betekent dit een besparing van maar liefst 20-50% op het gasverbruik.

Gebruikt u de MAP Mix Provectus en MAP Check 3? U zult zien dat u aanzienlijk bespaart op afval- en arbeidskosten ten opzichte van handmatig testen. Bovendien voorkomt u terugroepacties en herverpakken, omdat de machine stopt bij overschrijding van de ingestelde grenswaarden, zodat verbeteringen in het proces á la minute mogelijk zijn.

Toepassing bij Colruyt Group

Gullimex plaatste de MAP Mix Provectus en de MAP Check 3 online op maar liefst 6 productielijnen. Colruyt Group kan hierdoor tot maximaal 10 verschillende gasmengsels voorprogrammeren in de MAP Mix Provectus. Bij ongewenste afwijkingen in het gasmengsel of de aanvoer- en afvoerdruk stuurt de MAP Mix Provectus een waarschuwing naar de operator. Overschrijdt de atmosfeer in de verpakkingslijn de boven- of ondergrens, dan grijpt de MAP Check 3 in en stuurt de gasstroom bij of zet indien nodig het verpakkingsproces stil. Op deze wijze verbeteren betrouwbaarheid en efficiëntie automatisch.

100% betrouwbare hygiënecontrole

U heeft kunnen lezen welke oplossingen er zijn om het verpakkingsproces te optimaliseren. Maar weet u zeker dat uw producten wel hygiënisch, schoon en vrij van bacteriën de verpakking in gaat? Om productieverlies en stilstand te voorkomen is hygiënecontrole essentieel. Met de ATP meter van Hygiena en de bijbehorende swabs kan de aanwezigheid van ATP op een werkoppervlak of water/product monsters gedetecteerd worden. Aanwezigheid van ATP op gereinigde oppervlaktes of in (spoel)water wijst op biologische contaminatie.

Voor de voedingsindustrie is de noodzaak groot om een uitgebreide hygiëne controle uit te voeren na een reiniging, zodat micro-organismen als listeria, salmonella, E.Coli en Enteros gedetecteerd kunnen worden. De extra reinigingscheck met de meetinstrumenten van Hygiena zorgt er voor dat tijdig ingegrepen kan worden, zodat een productrecall of een terugroepactie voorkomen kan worden. Het voordeel van Hygiena is dat waar de laboratoriumtesten enkele dagen duurt u met de sneltesten van Hygiena binnen 6-8 uur (afhankelijke van type test) resultaat heeft.

Gullimex helpt u graag met het valideren van de gemeten RLU waarden in relatie tot kolonievormende eenheden. Hierdoor profiteert u optimaal van de snellere test met de grootst mogelijke zekerheid!

Klik hier om contact met Gullimex op te nemen.

T. +32 (0)53 80 97 54





Laatste nieuws