Tesco schrapt meer dan 2.300 banen

LONDEN - De Britse supermarktreus Tesco heeft aangekondigd alles bij elkaar iets meer dan 2.300 banen te schrappen. Circa 1.200 banen verdwijnen op het hoofdkantoor, terwijl er 1.100 banen verdwijnen bij de klantenservice in Cardiff. Het sluiten van de klantenservice in Cardiff kondigde Tesco vorige week al aan.

Procesoptimalisatie

De banen op het hoofdkantoor verdwijnen als gevolg van een herstructurering. Inzet van Tesco is om het bedrijf 'eenvoudiger' te maken. “Dit is een belangrijke volgende stap in de ommekeer van het bedrijf”, aldus een woordvoerder van de Britse supermarktketen.

Voor het eerst in 7 jaar een kleine omzetgroei

De Britse retailgigant blijft dus in de kosten snijden. Tesco noteerde in het vorige boekjaar voor de eerste keer in zeven jaar in het Verenigd Koninkrijk een kleine omzetgroei. Tesco zelf zegt de groei te danken te hebben aan de introductie van zeven nieuwe huismerken, maar de keten is dus ook flink aan het besparen.

CEO David Lewis

“We zijn verder dan wat we verwacht hadden, omdat we een goede vooruitgang hebben geboekt op de zes strategische pijlers die we in oktober bekend hebben gemaakt. We zijn er van overtuigd dat we ook dit jaar verder kunnen bouwen op deze sterke prestatie, om zo vooruitgang te boeken op vlak van onze ambities op middellange termijn”, aldus CEO David Lewis in een reactie op de cijfers.

Bron: Tesco





Laatste nieuws