Ahold Delhaize wordt mogelijk interessante overnameprooi in Verenigde Staten

ZAANDAM - Analisten verwachten in de Verenigde Staten een nieuwe overnamegolf in de voedingsindustrie en daarbij wordt vooral Ahold Delhaize genoemd als mogelijke prooi.

Bruno Monteyne van zakenbank Bernstein zegt dat er verschillende opties zijn voor Ahold Delhaize in de Verenigde Staten. De Amerikaanse ketens van Ahold Delhaize zijn misschien een interessante optie voor Amazon, dat deze week al Whole Foods Market overnam.

Ook Kroger zou volgens Monteyne een mogelijke poging kunnen wagen de dochterbedrijven van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten over te nemen. Kroger is momenteel de tweede speler op de markt in de Verenigde Staten. Samen met Ahold Delhaize, welke op dit moment de vierde partij in de Verenigde Staten is, zouden de bedrijven op een gezamenlijke omzet komen van 180 miljard dollar. Daarmee komen de bedrijven in de buurt van marktleider Walmart, dat op jaarbasis een omzet heeft van 200 miljard dollar.

Als zo’n overname er komt, dan ligt het in de lijn der verwachtingen dat de Europese en Amerikaanse activiteiten van Ahold Delhaize van elkaar worden gesplitst.

“Het management van Ahold Delhaize staat misschien niet open voor zo'n deal, maar een vijandige overname is mogelijk”, aldus Monteyne.





Laatste nieuws