Green4Print behaalt Cradle to Cradle GOLD status!

HALSTEREN - Onze zoektocht naar nóg betere en verantwoorde grondstoffen voor onze inkten is beloond! Ons C2C zilver certificaat wordt omgezet naar GOUD. De promotie heeft betrekking op de gebruikte grondstoffen. Dit is uniek! C2C is een internationaal keurmerk met vijf niveaus: basis, brons, zilver, goud en platina.

Onze R&D afdeling startte drie jaar geleden met de ambitie om direct in te stappen op zilverniveau voor met name de gebruikte grondstoffen. Hier zijn we in geslaagd en uniek en is nu dus gepromoveerd naar goud. Een Cradle to Cradle certificaat op ‘basis’ of ‘brons’ niveau had voor ons (en onze klanten) onvoldoende waarde.

Cradle-to-cradle (C2C of van-wieg-tot-wieg) is een ontwerpfilosofie waarbij wordt uitgegaan van het principe dat afval gelijk is aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest.

Bij Cradle to Cradle draait alles om intelligente  (1) productontwikkeling (2) productie en (3) vermarkting.

Green4Print heeft de ambitie om haar klanten produkten te leveren welke bestaan uit het hoogste haalbare percentage bio hernieuwbare grondstoffen. De focus ligt op gezondheid, ecologie en duurzaamheid. Met de keuze voor Green4Print inkten, vernissen, lakken en vochtwater weten onze klanten zich verzekerd van het hoogste haalbare op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De producten lenen zich uitstekend voor voedselverpakkingen.

Wilt u meer weten over onze producten en de mogelijkheden voor uw bedrijf neem dan telefonisch contact op met Marco Duijvelaar via 0164-632561 of mduijvelaar@green4print.com. Of neem een kijkje op www.green4print.com.

We helpen u –en uw klanten- graag!





Laatste nieuws