One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods

One Frozen heeft de succesvolle afronding van een fusie met de diepvriesactiviteiten van National Cortina aangekondigd, een toonaangevende importeur van hoogwaardige houdbare en bederfelijke ingrediënten voor voedselproducenten, foodservice en retailers. Met deze fusie wordt het bedrijf een toonaangevende importeur van diepvriesvoedsel in Noord-Amerika.

One Frozen biedt oplossingen voor diepvriesvoeding aan voedselproducenten, foodservice en retailers, en is een joint venture tussen Crop’s, een in België gevestigde, volledig verticaal geïntegreerde leider in diepvriesgroenten, fruit en kant-en-klare maaltijden, en LiDestri Foods, een vooraanstaande Amerikaanse fabrikant van sauzen, dips en salsas. Met de fusie vervangt National Cortina LiDestri Foods in de One Frozen-joint venture met Crop’s, wat zorgt voor een completer en uitgebreider productassortiment voor Amerikaanse klanten.

“De integratie van onze diepvriesactiviteiten in de One Frozen-joint venture met Crop’s is een logische stap in onze groei. Met deze deal zullen we onze klanten beter kunnen bedienen, aangezien we ook de Crop’s-groep zullen kunnen bevoorraden, wat leidt tot een rijker productassortiment, een geoptimaliseerde toeleveringsketen en efficiëntere logistiek. Bovendien, met het vervangen van LiDestri Foods door National Cortina, blijft de groei binnen de LiDestri-familie. Een duidelijk teken van stabiliteit en vertrouwen voor onze leveranciers en klanten,” aldus John LiDestri, CEO van National Cortina.

“De fusie met de diepvriesactiviteiten van National Cortina is een belangrijke verandering voor One Frozen en een mijlpaal in de uitvoering van onze groeistrategie bij Crop’s. Door onze krachten te bundelen, zullen we een completer productassortiment aan de markt kunnen aanbieden, waardoor we een one-stop-shop worden voor alle diepvriesgroenten en -fruit in de Amerikaanse voedselmarkt voor bestaande en toekomstige klanten,” aldus Michaël Van Dyck, Business Unit Director voor Noord-Amerika bij Crop’s.

Laatste nieuws