Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts

Danone haalt van sommige producten de Nutri-Score van haar verpakking. Danone protesteert daarmee tegen de nieuwe versie van de voedingswaarde-indicator, die volgens het bedrijf zijn producten onterecht benadeelt.

“We hebben besloten om de Nutri-Score vanaf september 2024 geleidelijk terug te trekken uit onze zuivelproducten en plantaardige drinkbare producten van onze merken.” De beslissing die Danone bekendmaakte, heeft betrekking op drinkbare yoghurts die onder verschillende merken op de markt worden gebracht: Actimel, Danonino, Hi-Pro, Danone en Activia.

Het wetenschappelijk comité van Nutri-Score in 2023 heeft besloten om de indicator strenger te maken, met name voor dranken. Sommige zuiveldranken, vooral die met een hoog suikergehalte, hebben hun score zien dalen. De groep drinkyoghurts waarop de beslissing van Danone betrekking heeft, werd voorheen geclassificeerd als vast voedsel, maar de nieuwe methodologie heeft ze in de drankencategorie geplaatst, waar alleen water een A-score krijgt.

Actimel versie is van een B naar een D score gegaan en zelfs naar een E score voor de multi-fruit versie. Danone wijst er echter op dat de lepelbare versie van hetzelfde product, omdat het in de categorie vaste voeding blijft, zijn B-score behoudt. 

Laatste nieuws