Unilever wil een derde van alle Europese kantoorbanen schrappen

Unilever wil één op de drie Europese kantoorbanen schrappen, waarvan de meeste in Rotterdam en Londen.

Het gaat in totaal om 3200 banen. De komende weken zal met de medewerkers in een consultatieproces worden gesproken over de concrete invulling van de reorganisatie. In Nederland heeft Unilever ongeveer 2.300 kantoorbanen in Rotterdam en Wageningen.

In maart kondigde het bedrijf al een flinke reorganisatie aan. Wereldwijd wil het bedrijf het aantal kantoorbanen met circa 7500 reduceren. Daarmee hoopt het bedrijf in drie jaar tijd circa 800 miljoen euro aan kosten te besparen.

Daarnaast bestaat er het plan om de ijsdivisie te verkopen. Deze divisie wordt vermoedelijk naar de beurs gebracht. Een definitief besluit is hierover nog niet genomen, ook niet of deze beursgang in Nederland zal plaatsvinden.

Bij Unilever werken in totaal ongeveer 127.000 mensen. Bij de aankondiging van de reorganisatie benadrukte het bedrijf dat het alleen om kantoorbanen gaat en dat er het bedrijf niet wil snijden in de productievestigingen. Unilever heeft vestingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

 

Bron: NOS

Laatste nieuws