Nieuwe zuivelfabriek Frisian Flag Indonesia geopend

De Directeur-generaal van de Agro-industrie van de Republiek Indonesië, Putu Juli Ardika, heeft op dinsdag 2 juli 2024 de nieuwe zuivelfabriek van FrieslandCampina-dochteronderneming Frisian Flag Indonesia (FFI) in Cikarang, West-Java, geopend. De bouw vergde een investering van 257 miljoen euro. Hiermee doet FrieslandCampina een recordinvestering in zijn internationale productienetwerk. Met de nieuwe productielocatie wordt voorzien in de toenemende binnenlandse vraag naar zuivel.

In zijn speech sprak de directeur-generaal zijn waardering uit voor FrieslandCampina. Hij merkte op dat deze investering bijdraagt aan de economische groei van Indonesië, het welzijn bevordert en de zelfvoorzienendheid van Indonesië versterkt. De directeur-generaal sprak tevens de hoop uit dat deze investering het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Indonesië zal vergroten.

CEO Jan Derck van Karnebeek: “Deze nieuwe productielocatie, onze grootste investering in ons internationale productienetwerk ooit, zal dienen als een centrale hub voor Zuidoost-Azië. Het is een bewijs van onze inzet voor het leveren van betaalbare, hoogwaardige en voedzame zuivelproducten voor de huidige en toekomstige generaties in Indonesië en de regio, geproduceerd in balans met mens en planeet. Frisian Flag Indonesia ondersteunt hiermee de inspanningen van de overheid om de welvaart in de regio te verbeteren.”

Berend van Wel, President Director van Frisian Flag Indonesia: “De ingebruikname van de zuivelfabriek in Cikarang betekent een belangrijke mijlpaal voor FrieslandCampina en FFI, waardoor we een prominentere rol kunnen spelen in het verder ontwikkelen van een duurzame Indonesische zuivelsector. Naast het produceren voedzame zuivelproducten voor Indonesische huishoudens minimaliseren we tegelijkertijd onze impact op het milieu.”

De hele productielocatie beslaat 25,4 hectare, gelijk aan 35 voetbalvelden, en zal dagelijks 400.000 kilogram verse boerderijmelk verwerken. Jaarlijks zal er 700 miljoen kilogram aan zuivelproducten worden geproduceerd, met een uitbreidingspotentieel naar 1 miljard kilogram. Gebouwd in lijn met de doelstellingen van het Klimaatplan van FrieslandCampina, zal de productielocatie bijdragen aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Groene innovaties zoals biomassaketels, afvalwaterrecycling en een dak met zonnepanelen zullen samen zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 45 procent, een besparing van 22 procent op elektriciteit en 25 procent op waterverbruik. Daarnaast omvatten de vergroeningsinitiatieven onder meer het gebruik van meer dan 55.000 duurzame pallets.

 

Bron: FrieslandCampina

Laatste nieuws