Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
bron: FoodPro Network
De Deense bedrijven Nexus, Palsgaard en de Universiteit van Aarhus nodigen voedselproducenten uit om samen te werken aan een project om nieuwe plantaardige vervangingen voor ei-ingrediënten te ontwikkelen. Dat gebeurt binnen het project Plant-based food ingredients to be egg replacers (PIER). Het budget bedraagt 5 miljoen euro.
Er wordt geschat dat 12% van de geproduceerde eieren wordt gebruikt als ingrediënt in voedingsproducten om functionaliteit zoals textuur en volume te bieden door schuimen, geleren en emulgeren. Ei-ingrediënten worden gebruikt in voedingsproducten zoals gebak, dressings, desserts en kant-en-klaarmaaltijden.
Palsgaard, Nexus en de Universiteit van Aarhus hopen op samenwerking met fabrikanten die momenteel grote volumes eieren en eipoeders in hun producten gebruiken en die de ambitie hebben om hun afhankelijkheid van verse en gedroogde eieren te verminderen.
Laatste nieuws
-
28 jun Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
-
28 jun Plantaardige microgels voor sappigere vleesvervangers
-
28 jun Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
-
27 jun F&B Visierapport | Digitale en duurzame transformatie
-
27 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
-
26 jun Spanje schrapt btw op olijfolie
-
26 jun Nederlanders en Belgen kochten minder huismerken in 2023
-
25 jun Duitse Gustoso Gruppe verwerft meerderheidsbelang in 't Zusje
-
25 jun Boermarke Dessert scheidt dairy en vegan moeiteloos van elkaar met de EnSURE Touch
-
25 jun Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan