Planet First Partners investeert in Britse vleesvervangerproducent THIS

Investeringsmaatschappij Planet First Partners investeert via een combinatie van primaire en secundaire aandelenfinanciering 20 miljoen Britse pond in de Londense producent van vleesvervangers THIS. Het bedrijf zal de investering gebruiken om de groei in omzet proberen te versnellen. De groeistrategie zal worden geleid door de nieuwe CEO van THIS Mark Cuddigan. Hij is de voormalig CEO van het bedrijf Ella's Kitchen.

THIS heeft de ambitie om verder te groeien op de Britse thuismarkt. Dat wil het bedrijf realiseren met de introductie van nieuwe producten. Daarnaast hoopt het bedrijf de winstgevendheid van de huidige producten te vergroten. Vorig jaar groeide THIS met bijna 50% en werd het bedrijf het derde grootste merk voor vleesvervangers in het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf heeft onlangs de activiteiten gestroomlijnd, door de productie te consolideren van 17 locaties naar slechts 3. Daarbij konden door de operationele verbeteringen de brutomarges worden verhoogd. Sinds 2019 heeft THIS circa 35 miljoen Britse pond opgehaald bij institutionele en crowdfunding-investeerders. Planet First Partners zal twee zetels in het bestuur van THIS in gaan nemen.

Laatste nieuws