Group of Butchers neemt Duits bedrijf Abbelen over

De Duitse producent van vleesproducten onder private label Abbelen is overgenomen door Group of Butchers. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Group of Butchers verwacht door de overname het aanbod van gemaksproducten en vleesvervangers uit te breiden. Abbelen heeft een omzet van ruim 200 miljoen euro en heeft ongeveer 650 medewerkers. Abbelen is onder andere marktleider in de productie van gehaktballen. 

Abbelen is gevestigd in Tönisvorst. Het bedrijf was sinds 2017 eigendom van het private-equitybedrijf Deutsche Beteiligungs AG. Het werd toen overgenomen samen met het Britse bedrijf Oscar Mayer, met als doel om een bedrijf te vormen die zou kunnen uitgroeien tot een toonaangevende producent van gekoelde kant-en-klaarmaaltijden in Europa. 

Group of Butchers produceert ambachtelijke vleeswaren vanuit gespecialiseerde faciliteiten in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf ondersteunt supermarktketens bij het managen van het vleeswarenschap. Sinds de oprichting in 1997 is het bedrijf sterk gegroeid, zowel op eigen kracht als door het overnemen van andere bedrijven. 

Laatste nieuws