Mercadona bereikt doel van 50 winkels in Portugal

Mercadona heeft zijn eerste winkel geopend in de wijk Guarda, gelegen aan de Avenida de São Miguel in de gelijknamige stad. Met deze opening, de eerste van de elf winkels die het dit jaar wil openen, bereikt Mercadona zijn doel van 50 supermarkten in Portugal. De opening van deze winkel heeft 75 nieuwe banen gecreëerd, met personeel met een vast contract, wat bijdraagt ​​aan het creëren van lokale werkgelegenheid.

Met een verkoopoppervlakte van 1.900 vierkante meter beschikt het, net als de andere supermarkten van de keten, over een slagerij, visboer, delicatessenzaak, patisserie en bakkerij, cosmeticaafdeling, huishoud- en huisdierenafdeling, groente- en fruitafdeling, wijnmakerij en kant-en-klare afdelingen met zelfbediening en diverse kant-en-klare gerechten om mee te nemen of om in de winkel op te eten in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

Daarnaast vinden klanten ook een sushi-wand, waar ze kunnen proeven van een grote verscheidenheid aan kant-en-klare Aziatische gerechten, vers verpakte, met het mes gesneden ham en een versgeperste sinaasappelsapmachine, evenals lichte, ergonomische winkelwagentjes waarbij er geen muntje in hoeft te worden gestoken om te kunnen worden gebruikt.

De winkel beschikt over 140 parkeerplaatsen en twee elektrische laadstations. Mercadona zet zich ook in voor hernieuwbare energie en specifiek voor de installatie van zonnepanelen bij haar supermarkten. Dat is het geval bij de winkel in Guarda, waar 428 zonnepanelen zijn geplaatst. Door hernieuwbare energie op te wekken uit energie op de daken van zijn winkels voor eigen gebruik, kan het bedrijf zijn milieuprestaties verbeteren en jaarlijks ongeveer 20% elektriciteit besparen.

Alle Mercadona-winkels in Portugal zijn gebouwd volgens het Efficiënte Winkelmodel dat geleidelijk in de hele keten wordt geïmplementeerd, met brede gangpaden, energiebesparingen tot 40% vergeleken met een conventionele winkel, dubbele ingang om tocht te voorkomen en met toegankelijkheids- en comfortvoorzieningen, duurzamere koelsystemen, verbeterde isolatie van koelunits, LED-verlichting en slim beheer van het energieverbruik.

Laatste nieuws