Unibrew sluit een franchisecontract met PepsiCo voor België en Luxemburg

Royal Unibrew en PepsiCo hebben aangekondigd dat ze een overeenkomst aan zullen gaan voor het merendeel van de drankenactiviteiten van PepsiCo in België en Luxemburg en dat ze zullen samenwerken in een franchisemodel. Met deze strategische franchiseovereenkomst wil PepsiCo haar drankenactiviteiten versterken en haar merken laten groeien door gebruik te maken van de bewezen kwaliteiten van Royal Unibrew. In 2023 heeft Royal Unibrew ook het Nederlandse Vrumona van Heineken overgenomen.

Als onderdeel van deze nieuwe overeenkomst zal Royal Unibrew zich gaan bezighouden met het bottelen en verkopen van de koolzuurhoudende dranken van PepsiCo in België en Luxemburg (waaronder Pepsi, Pepsi Zero en 7UP) en de distributie van Looza. Daarbij zal Royal Unibrew de field sales activiteiten van het snackportfolio van PepsiCo met merken als Lay’s, Doritos en Cheetos ondersteunen.

PepsiCo en Royal Unibrew bouwen voort op succesvolle bestaande samenwerkingen in zes andere Europese markten: niet alleen in Nederland, maar ook Denemarken, Finland en de Baltische staten.

Kasper Ryttersgaard, CVP Global Partnerships and Commercial Transformation, Royal Unibrew vertelt: ''We zijn er trots op dat PepsiCo ons haar Belgische en Luxemburgse activiteiten toevertrouwt, wat de kracht van onze langdurige samenwerking bevestigt en de waarde van Royal Unibrew voor hen onderstreept. De nieuwe organisatie zal deel uitmaken van een BeNeLux-structuur binnen Royal Unibrew, waar Vrumona in Nederland al deel van uitmaakt, en zal een aparte juridische entiteit omvatten voor de activiteiten in België en Luxemburg. We kijken ernaar uit om al onze nieuwe collega's te verwelkomen en de verantwoordelijkheid in België en Luxemburg op ons te nemen.''

Miet Delmotte, General Manager PepsiCo BeLux voegt toe: "Met dit strategische samenwerkingsverband laten we onze geliefde merken groeien, terwijl we onze merkaanwezigheid en productkwaliteit in België en Luxemburg verhogen. Met haar gevestigde reputatie zal Royal Unibrew haar uitgebreide ervaring en innovatieve aanpak toevoegen aan onze activiteiten in België en Luxemburg waardoor wij concurrerender kunnen worden in deze markten."

Laatste nieuws