Arla Foods investeert 210 miljoen euro in Britse productie van mozzarella
bron: FoodPro Network
Arla Foods investeert 210 miljoen euro in de productie van mozzarella. Dat gebeurt in de productielocatie in Taw Valley in het zuidwesten van Engeland. Arla Foods zal er nieuwe technologie gaan inzetten die zorgt voor meer flexibiliteit en innovatiemogelijkheden om daarmee te voldoen aan de vraag van klanten die mozzarella op verschillende manieren verwerken. De technologie is gebaseerd op verschillende patenten en brengt het rijpingsproces terug van 14 dagen naar één.
De mozzarella die in Taw Valley wordt geproduceerd zal voor het grootste deel worden geëxporteerd naar klanten binnen de foodservice verspreid over de hele wereld. De bouw zal naar verwachting in 2026 worden afgerond en het jaar daarop zullen de eerste producten van de nieuwe fabriek geleverd kunnen worden. De investering zal geen invloed hebben op de twee andere mozzarellaproductielocaties van Arla Foods in Denemarken.
Meer over
Laatste nieuws
-
16 sep Ghana heeft last van cacaosmokkel
-
16 sep Prijs van koffiebonen stijgt tot hoogste niveau sinds 2011
-
16 sep Amazon introduceert nieuw private label merk voor boodschappen
-
16 sep Yoghurt divisie General Mills verkocht aan twee Franse zuivelbedrijven
-
16 sep Bereik Supply Chain Excellence met een food-specifiek ERP
-
16 sep SGS Digicomply (video)
-
13 sep Franse voedingsbedrijven zetten in op extra omzet uit plantaardige producten
-
13 sep Verkrijg inzicht in wat er daadwerkelijk in je fabriek gebeurt
-
12 sep Tjarda Klimp nieuwe CEO Vion
-
12 sep Royal A-ware Food Group boekt omzet van € 3,3 miljard
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan