Staking bij Delhaize distributiecentrum in Ninove

In het distributiecentrum van Delhaize in Ninove is maandagnacht een staking uitgebroken die ook dinsdagochtend nog doorloopt. De actievoerders protesteren dit keer niet tegen het franchiseplan van Delhaize, maar eisen een degelijke koopkrachtpremie.

Omdat de onderhandelingen over een koopkrachtpremie in de retailsector nog altijd in het slop zitten, hadden de vakbonden stakingen aangekondigd in de distributiecentra van de grote supermarktketens op woensdag 15 en 22 november. Maar omdat de vakbonden zien dat supermarktketens hun voorzorgen nemen om de gevolgen van die stakingen te beperken, besloten ze tot een onaangekondigde actie maandagnacht.

De actie heeft weinig invloed op de bevoorrading van de winkels: “Vrachtwagens kunnen nog af en aan rijden en werkwilligen worden toegelaten”, aldus woordvoerder Roel Dekelver tegen Het Nieuwsblad. Vanuit het distributiecentrum in Ninove levert Delhaize dranken en droge voeding, geen verse producten.

De komende dagen verwacht men ook acties in de distributiecentra van andere supermarktketens. Donderdagmiddag staan er nieuwe sectoronderhandelingen op de agenda.

Meer over


Laatste nieuws