Unilever stelt patenten beschikbaar om uitstoot vriezers te beperken
09 nov 2023 12:53
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Unilever stelt een licentie voor 12 patenten gratis beschikbaar aan andere producenten van ijs. Daarmee kunnen ze ijsproducten maken die stabiel blijven bij een vriestemperatuur van -12°C, in plaats van bij -18°C. Proeven wijzen uit dat daardoor het energieverbruik met 25% afneemt. Dat zorgt voor minder uitstoot van CO2.
Unilever wil de broeikasgasemissies die met producten van het bedrijf samenhangen in 2030 hebben gehalveerd in vergelijking tot 2010. De uitstoot van ijsvriezers in de detailhandel is verantwoordelijk voor 10% van de broeikasgasuitstoot rond producten van Unilever.
Meer over
Laatste nieuws
-
06 sep Welke supermarktketens zijn er in Italië?
-
06 sep Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts
-
06 sep Tuinboon maakt chocola in Europa
-
06 sep Arla Foods investeert 210 miljoen euro in Britse productie van mozzarella
-
06 sep Waarom transparantie van boer tot bord essentieel is voor fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken
-
06 sep Gratis e-book over de voordelen van MAP
-
05 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Duitsland?
-
05 sep Groenten- en fruitweegschaal met artificiële intelligentie!
-
05 sep Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
05 sep Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan