Vakbondsleden blokkeren distributiecentrum Delhaize

In de nacht van woensdag op donderdag hebben vakbondsleden het distributiecentrum van Delhaize in Zellik geblokkeerd. Tussen 2 en 6 uur konden vrachtwagens het distributiecentrum niet verlaten.

Ongeveer120 vakbondsmilitanten blokkeerden woensdagnacht vanaf 2 uur het depot van Delhaize in Zellik. Geen enkele vrachtwagen kon vertrekken, aldus de christelijke vakbond CNE tegen Belga. De actievoerders kozen voor woensdag omdat de geïntegreerde winkels op zaterdag 11 november – een nationale feestdag – gesloten blijven, waardoor de leveringen vroeger vertrekken en er donderdag minder vrachtwagens vertrekken.

Delhaize verwacht dat de actie invloed zal hebben op de bevoorrading van de supermarkten, maar zegt er alles aan te doen om de vertraging weg te werken. Delhaize: “Dit veroorzaakt schade aan het bedrijf, het personeel en de klanten.”

De overdracht van de eerste Delhaize winkels aan zelfstandige ondernemers verloopt tot nu toe zonder incidenten. Deze week maakten opnieuw drie supermarkten de overstap: in Ronse, Elsene en Oudergem. Daarmee zijn nu 15 van de 128 betrokken filialen in handen van ondernemers.

Meer over


Laatste nieuws