Wijnorganisatie verwacht laagste wereldwijde productie in 60 jaar
07 nov 2023 16:15
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
De wereldwijde wijnproductie zal dit jaar naar verwachting uitkomen op het laagste punt in zestig jaar. Dat komt door tegenvallende oogsten op het zuidelijk halfrond en in sommige Europese landen die het gevolg zijn van slechte weersomstandigheden. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV).
Op basis van informatie uit 29 landen, samen goed voor 94% van de wereldwijde productie, wordt dit jaar tussen de 241,7 miljoen en 246,6 miljoen hectoliter wijn geproduceerd. Een hectoliter staat gelijk aan 133 standaard wijnflessen.
Het zou een daling zijn van 7% ten opzichte van 2022. Vorig jaar werd al minder wijn dan gemiddeld geproduceerd.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
18 okt Whole Foods over food trends in 2025
-
18 okt 3 actuele technologieën en de voordelen die ze bieden voor de voedings- en drankenindustrie
-
18 okt Rabobank voorziet verdere consolidatie onder aanbieders van vleesvervangers
-
17 okt Nestlé stelt omzetprognose naar beneden bij door zuinige consument
-
17 okt Meer omzet voor Sligro
-
17 okt Nederlanders en Belgen kochten minder huismerken in 2023
-
17 okt Quiz | Hoe duurzaam is uw voedsel- en drankenbedrijf?
-
16 okt United Dutch Breweries overgenomen door Brouwerij Martens
-
16 okt Nathalie Guillaume neemt het Fevia-voorzitterschap over van Anthony Botelberge
-
16 okt Minder bestellingen voor Just Eat Takeaway
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan