Beyond Meat verlaagd omzetverwachting

EL SEGUNDO - Beyond Meat heeft de omzetverwachting over 2023 verder verlaagd. De omzet zal maximaal 340 miljoen dollar bedragen. Dat is circa 20% lager dan de omzet die in 2022 werd gerealiseerd. Er werd gerekend op een bescheiden terugkeer naar groei in het derde kwartaal van 2023, maar die bleef uit.

De omzet over het derde kwartaal van 2023 zal circa 75 miljoen dollar bedragen en Beyond Meat rekent op een brutoverlies dat uitkomt tussen 7 miljoen en 8 miljoen dollar. Er wordt in het derde kwartaal gerekend op een positieve vrije kasstroom van 7,6 miljoen dollar uit operationele activiteiten minus kapitaal uitgaven, maar in het vierde kwartaal van 2023 zal de vrije kasstroom naar verwachting negatief zijn.

De Amerikaanse producent van vleesvervangers wil het personeelsbestand in functies die niet direct samenhangen met de productie met 19% verlagen. Daarnaast wil Beyond Meat de prijsstrategie herzien om tot een hogere brutomarge te komen. Verder wordt er sterk gefocust op het voorraadbeheer om het werkkapitaal te verminderen. In de marktbenadering komt er sterkere focus op kanalen en regio's die omzetgroei vertonen. Ook wil Beyond Meat via marketing desinformatie over de eigen producten en vleesvervangers in zijn algemeenheid tegengaan.





Laatste nieuws