Kraft Heinz compenseert lagere verkopen met hogere prijzen

CHICAGO - Kraft Heinz heeft in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw de lagere verkoopvolumes gecompenseerd met prijsverhogingen. De omzet van het Amerikaanse voedingsconcern steeg daardoor licht.

De prijzen bij Kraft Heinz stegen met gemiddeld 7,1% in het afgelopen kwartaal. Daarmee wist Kraft Heinz een daling van het aantal verkochte producten van ruim 5% op te vangen. De omzet nam met 1% toe tot 6,6 miljard dollar. Exclusief de impact van onder meer wisselkoersen en overnames groeide de omzet met 1,7%. Dat was minder dan kenners hadden verwacht.

De nettowinst daalde met 42% tot 262 miljoen dollar. Die daling werd echter vooral veroorzaakt door hogere afschrijvingen en belastinglasten in het derde kwartaal van 2023 ten opzichte van een jaar eerder.

Exclusief deze eenmalige posten nam de winst wel toe. Het bedrijf schroefde ook de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel voor het hele jaar op. Wel denkt Kraft Heinz dat de omzetgroei dit jaar rond de 4% zal uitkomen. Eerder werd nog gerekend op een groei van tussen de 4 en 6%.

 

Bron: ANP





Laatste nieuws