McDonald's blijft meer verdienen aan duurdere hamburgers

CHICAGO - McDonald's blijft veel hamburgers en andere producten verkopen, ondanks de flinke prijsverhogingen van het afgelopen jaar. De omzet en de winst stegen de afgelopen maanden onverwacht hard door, nadat het Amerikaanse bedrijf deze zomer nog had gewaarschuwd voor mindere cijfers. De keten heeft nog weinig last van de economische omstandigheden.

McDonald's ontsloeg eerder dit jaar middels een reorganisatie honderden medewerkers, wat een eenmalige kostenstijging van circa 25 miljoen euro opleverde. Uiteindelijk bespaart het bedrijf hierdoor juist geld. Verder profiteerde McDonald's van succesvolle reclamecampagnes en het thuisbezorgen van meer bestellingen.

De totale omzet steeg het afgelopen kwartaal met 11%, wat wel minder is dan de 14% van de drie maanden daarvoor. De inkomsten bedroegen nu omgerekend 6,3 miljard euro. Wanneer alleen wordt gekeken naar de restaurants die al langer dan een jaar open zijn lag de omzetstijging op 9%. McDonald's hield 2,2 miljard euro aan winst over, wat een groei van 14% betekende zonder wisselkoerseffecten mee te rekenen.

 

Bron: ANP





Laatste nieuws