Pieter Pot vraagt klanten deel van het bedrijf te kopen

ROTTERDAM - Pieter Pot doet een nieuwe poging om zijn financiële problemen op te lossen. Klanten kunnen een deel van de online verpakkingsvrije supermarkt kopen. Het bedrijf hoopt daarmee 3 miljoen euro op te halen.

Pieter Pot stelt 33 tot 40% van zijn aandelen beschikbaar aan klanten, leveranciers en andere mensen die mede-eigenaar willen worden van de duurzame supermarkt. Met dat geld wil Pieter Pot de lege schappen weer vullen en het bedrijf winstgevend maken. Geïnteresseerden kunnen mede-eigenaar worden wanneer ze ten minste 150 euro in de online supermarkt investeren.

Eerder dit jaar begon Pieter Pot een actie om geld op te halen om leveranciers te betalen en de voorraden aan te vullen. Maar de opbrengsten daarvan waren niet genoeg.

Vanaf volgende week staat op de website van Pieter Pot een teller die de voortgang bijhoudt. De investeringsronde loopt tot half december. Het bedrijf kijkt ondertussen ook naar alternatieve oplossingen voor het geval het weer niet lukt om genoeg geld op te halen.

Pieter Pot is naar eigen zeggen de enige verpakkingsvrije supermarkt ter wereld die op landelijke schaal opereert. Pieter Pot heeft circa twintigduizend actieve klanten. Gebruikers van de dienst ontvangen hun boodschappen in glazen flessen en potten. Via een statiegeldsysteem kan het glas steeds opnieuw gebruikt worden om zo verpakkingsafval te voorkomen.





Laatste nieuws