Plantaardige microgels voor sappigere vleesvervangers
![](/img/news/003701.jpg)
28 jun 2024 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
LEEDS - Microgels van plantaardige eiwitten zijn in staat om meer vast te houden, hierdoor kunnen vleesvervangers bij toepassing ervan sappiger worden. Dat ondervonden onderzoekers aan de Universiteit van Leeds.
Consumenten klagen vaak over droge plantaardige producten. Producten met dierlijke eiwitten bevatten smerend vet waardoor het product sappiger is. Ondanks de positieve resultaten is verder onderzoek vereist om deze technologie effectief in de praktijk te brengen.
Bekijk het onderzoek van de universiteit van Leeds hier
Laatste nieuws
-
28 jun Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
-
28 jun Plantaardige microgels voor sappigere vleesvervangers
-
28 jun Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
-
27 jun F&B Visierapport | Digitale en duurzame transformatie
-
27 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
-
26 jun Spanje schrapt btw op olijfolie
-
26 jun Nederlanders en Belgen kochten minder huismerken in 2023
-
25 jun Duitse Gustoso Gruppe verwerft meerderheidsbelang in 't Zusje
-
25 jun Boermarke Dessert scheidt dairy en vegan moeiteloos van elkaar met de EnSURE Touch
-
25 jun Duurzame productie en distributie: Een draaiboek voor de voedingsindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan