Steeds minder varkens voor vlees in Duitsland
bron: FoodPro Network Belgium
WIESBADEN - Het aantal varkens voor de productie van vlees in Duitsland is steeds verder aan het dalen omdat er steeds minder varkensvlees wordt gegeten in het land. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis is het aantal dieren op varkenshouderijen nu gezakt naar het laagste niveau sinds de Duitse hereniging in 1990.
Op 3 mei van dit jaar telde Duitsland 20,7 miljoen varkens. Dat is een daling van 1,6 miljoen dieren ofwel 7,3% in vergelijking met een jaar eerder. Ten opzichte van twee jaar geleden kromp de varkensstapel in Duitsland met 4 miljoen dieren. In 1990 waren er nog 30,8 miljoen varkens in het land. In de cijfers zijn ook biggen en fokzeugen opgenomen.
Ook het aantal varkenshouderijen neemt verder af. Destatis zegt dat er begin mei 15.900 varkensbedrijven waren. Dat is bijna 11% minder dan een jaar eerder en een afname van ruim 19% in vergelijking met twee jaar eerder.
Het aantal runderen in Duitsland bleef wel redelijk stabiel op 10,9 miljoen, waaronder 3,8 miljoen melkkoeien.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan