Emmentaler kaas hoeft niet per se uit Zwitserland te komen
bron: FoodPro Network Belgium
LUXEMBURG - Kaas hoeft niet per se uit het Zwitserse berggebied ten oosten van Bern te komen om de naam Emmentaler te mogen dragen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een zaak die was aangespannen door de handelsorganisatie Emmentaler Switzerland. De organisatie vocht bij het Hof het besluit van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie aan om de naam Emmentaler niet via een merk te beschermen in de Europese Unie.
Emmentaler kaas wordt niet alleen in Zwitserland geproduceerd, maar ook in Frankrijk en Duitsland. Het Hof van Justitie oordeelt dat de naam door consumenten als kaassoort wordt gezien en niet als een aanduiding van de geografische herkomst van het product. Emmentaler Switzerland kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak.
Laatste nieuws
-
06 sep Welke supermarktketens zijn er in Italië?
-
06 sep Danone haalt Nutri-Score van drinkyoghurts
-
06 sep Tuinboon maakt chocola in Europa
-
06 sep Arla Foods investeert 210 miljoen euro in Britse productie van mozzarella
-
06 sep Waarom transparantie van boer tot bord essentieel is voor fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken
-
06 sep Gratis e-book over de voordelen van MAP
-
05 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Duitsland?
-
05 sep Groenten- en fruitweegschaal met artificiële intelligentie!
-
05 sep Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
-
05 sep Hoe ERP-oplossingen helpen bij het aanpakken van de grootste uitdagingen in de vleesindustrie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan