What’s Cooking? mag Aoste wellicht niet overnemen
bron: FoodPro Network Belgium
LIEVEGEM - De overname van Aoste en Marcassou door What’s Cooking? (de nieuwe naam van Ter Beke) is nog niet rond. Het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit is nog niet akkoord.
Anderhalf jaar geleden maakte het toenmalige Ter Beke bekend dat het Imperial Meat en Stegeman, de Benelux dochterbedrijven van het Mexicaanse Sigma, wilde overnemen. Ter Beke is al marktleider in België terwijl Imperial Meat met Marcassou en Aoste de nummer twee is.
Die marktpositie zint de Belgische concurrentiewaakhond niet. Het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit wil vooralsnog geen akkoord geven voor de overname. Dat betekent weliswaar nog niet dat de plannen al van tafel zijn, want de Belgische Mededingingsautoriteit moet later nog een besluit nemen. Het advies van het auditoraat is daarbij niet bindend. Over het Nederlandse deel van de overname is ook nog geen oordeel.
What’s Cooking? dient een schriftelijk weerwoord in. Met name voor de huismerkproducten zou er veel internationale concurrentie zijn en daar houdt de concurrentiewaakhond nu onvoldoende rekening mee. Zelf wil What’s Cooking minder afhankelijk worden van de vleesmarkt. Tegen 2030 moet minimaal 15% van de omzet van vegetarische of plantaardige producten afkomstig zijn.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan