Valess doet proef met thuisbezorging vegetarische maaltijden
bron: FoodPro Network Belgium
AMSTERDAM - Vleesvervangerproducent Valess opent een ‘pop-up kitchen’ in Amsterdam: een restaurantkeuken waar maaltijden worden bereid die alleen beschikbaar zijn voor bestelling. Klanten kunnen de vegetarische Valess gerechten exclusief via Uber Eats bestellen. Het bedrijf ziet dat steeds meer mensen vegetarisch eten en met de opening van de pop-up kitchen wil Valess ook mensen bedienen die liever bereide maaltijden bestellen dan zelf koken. De pop-up kitchen is een pilot en is geopend van 2 maart t/m 2 april.
Het menu van de Valess pop-up kitchen bestaat uit zes gerechten uit verschillende wereldkeukens. Op het menu staat bijvoorbeeld ‘the Dutch Master’, bestaande uit aardappelpuree, rode kool en de Gouda Schnitzel van Valess. Daarnaast is er ook keus uit de ‘The Purplelicious burger’ – een gerecht met de Valess Crispy Chicken Style Burger – of een snack bucket met Valess Crispy Sticks, Crunchy Tenders en Crispy Bites.
Valess maakt sinds 2005 vegetarische producten zo toegankelijk mogelijk. Nederlanders eten steeds vaker vegetarisch en het bedrijf ziet dat de vraag naar vleesvervangende producten blijft toenemen. Tegelijkertijd blijkt uit de ‘Vleesvervangers monitor1, een onderzoek van Markteffect, dat 44% van de Nederlanders nog dagelijks vlees eet. Uit onderzoek van het FoodService Instituut² blijkt daarnaast dat steeds meer Nederlanders hun avondmaaltijd buiten de deur eten of bestellen. Met deze pilot wil Valess ook mensen die maaltijden bestellen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vegetarische gerechten. De Valess pop-up kitchen opent op 2 maart in Amsterdam en blijft een maand open.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan