MycoTechnology klaar voor Europese expansie nadat plantaardige eiwitingrediënten goedkeuring hebben gekregen
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - De Europese Commissie heeft de status van nieuw voedingsmiddel toegekend aan twee plantaardige eiwitingrediënten van het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology. Deze FermentIQ-ingrediënten worden geproduceerd met behulp van een gepatenteerd fermentatieplatform via het mycelium van paddenstoelen. Eerder had de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA er al een positief advies over uitgebracht. Dat meldt MyCoTechnology op haar website.
MycoTechnology wil nu uitbreiding van de afzet zoeken binnen Europa. Het bedrijf heeft al de eerste Europese vertegenwoordigers aangenomen in Duitsland en Nederland, en heeft onlangs een samenwerking met Brenntag gesloten voor de distributie. Voor de Europese expansie van het bedrijf zal een deel van het budget van 85 miljoen dollar gebruikt worden die het in een recente investeringsronde kreeg.
FermentIQ is een eiwitrijk ingrediënt gebaseerd op een mengsel van erwten en rijst, gefermenteerd door paddestoelmycelia. Het is een alternatief voor soja- en dierlijke eiwitten in diverse producten. MycoTechnology ziet onder andere kansen voor verwerking in eiwitrijke dranken, zuivelalternatieven en vleesvervangers.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan