Europese Commissie geeft toestemming voor joint venture DSM en Fonterra
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de joint venture tussen DSM en het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra. De joint venture Tasman krijgt het hoofdkantoor in Nederland en gaat van fermentatie afgeleide zuiveleiwitten ontwikkelen en produceren. De Europese Commissie ziet in de samenwerking geen onverantwoorde verstoring van de concurrentieverhoudingen.
DSM is wereldwijd actief in de productie en verkoop van nutritionele en biomedische ingrediënten. Fonterra is wereldwijd actief in de productie en verkoop van zuivelproducten. De Europese Commissie concludeerde dat de voorgenomen joint venture geen mededingingsbezwaren oplevert, gezien de beperkte marktposities van de bedrijven op de relevante markten. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde procedure voor het beoordelen van fusies.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan